Rutten bezit voldoende kennis: Er komt altijd een moment dat zoiets verandert
Feyenoord gaat op bezoek in Kroatië

Rutten bezit voldoende kennis: "Er komt altijd een moment dat zoiets verandert"

22-10-2014 23:24

Feyenoord-trainer Fred Rutten kijkt halsreikend uit naar de Europa League-wedstrijd bij HNK Rijeka. Volgens de oefenmeester was er op voorhand weinig bekend van de Kroaten, maar is dat recentelijk goed gecompenseerd.

"De afgelopen periode hebben we een heldere analyse van Rijeka kunnen maken", vertelde Rutten, die Rijeka zowel nationaal als international bekeek. "We zijn dus goed op de hoogte van hun sterke punten, maar net zoals alle ploegen heeft ook Rijeka zijn zwakke plekken. Wat die zijn, ga ik hier niet prijsgeven. Het is niet de bedoeling dat we de tegenstander wijzer gaan maken."

Wedden

Meer odds

Rijeka speelde enkele weken geleden nog gelijk tegen titelverdediger Sevilla en is dus een niet te onderschatten ploeg. "Wie de historie bekijkt, ziet dat Rijeka thuis moeilijk te verslaan is. Alleen komt er altijd een moment dat zoiets verandert. Voor ons is het te hopen dat dat moment morgen komt."

Matthew Steenvoorden lijkt bij afwezigheid van Sven van Beek en Joris Mathijsen te mogen starten. Afgelopen weekend debuteerde hij pas officieel. Rutten: "Dat is voor Matthew een mooie kans om zichzelf te presenteren. Wanneer bij ons bijvoorbeeld een centrale verdediger wegvalt, pak ik de volgende. Ik ben er geen voorstander van om mijn elftal om te gooien."