Europese bijrol voor Sneijder en 'Gala': Deze ploegen zijn gewoon iets te goed
Middenvelder ziet Europa League als het hoogst haalbare

Europese bijrol voor Sneijder en 'Gala': "Deze ploegen zijn gewoon iets te goed"

22-10-2014 23:52
1

Wesley Sneijder schoot Galatasaray vorig seizoen nog naar overwintering in de Champions League, maar dat lijkt dit seizoen na slechts drie wedstrijden al een kansloos verhaal. Na de 0-4 nederlaag tegen Borussia Dortmund toonde de Oranje-international zich realistisch.

Dortmund had betrekkelijk weinig te duchten van de opponent. "We begonnen met vertrouwen aan de wedstrijd, maar stonden al na ongeveer vijf minuten met 0-1 achter. Dan is dat vertrouwen wel weg, ja", beaamde Sneijder tegenover de camera van de NOS. "Dan moet je de schade beperkt houden en ook dat hebben we niet gedaan. Uiteindelijk is het een zware en teleurstellende avond, 0-4 is toch een aardig grote uitslag."

De middenvelder beseft dat Galatasaray een bescheiden houding moet aanhouden, nadat Arsenal al veel te sterk bleek. "Deze ploegen zijn gewoon iets te goed voor ons. Wij moeten ons nu focussen op de competitie en de derde plek in de poule. Natuurlijk wil ik ook op het hoogste podium uitkomen, maar je moet wel reëel zijn. Voor ons is de Europa League waarschijnlijk het hoogst haalbare, laten we ons daar maar op focussen."

"Natuurlijk moet je ook een beetje geluk hebben, maar we hebben eigenlijk de hele avond achter de feiten aangelopen. Het is niet fijn om met 4-0 te verliezen thuis. Het duel met Fenerbahçe is geschiedenis en ook de wedstrijd van vanavond is verleden tijd. In de competitie moeten we nu de draad oppakken", besloot Sneijder.