Cillessen: Dit was dus grotemensenvoetbal, ik was bang voor dubbele cijfers
"Ik voelde me net zo machteloos als vorig seizoen"

Cillessen: "Dit was dus grotemensenvoetbal, ik was bang voor dubbele cijfers"

23-10-2014 07:01
9

Ajax heeft dinsdagavond op hardhandige wijze kennisgemaakt met het absolute topvoetbal. Een aantal spelers hadden al vaker tegen bijvoorbeeld FC Barcelona gespeeld, maar voor veel jongelingen was het ook een totaal nieuwe ervaring. En dat liet zich zien in het spelbeeld.

"Ik voelde me net zo machteloos als vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen Red Bull Salzburg", zegt Jasper Cillessen daags na de 3-1 nederlaag in De Telegraaf. "Dit was dus duidelijk grotemensenvoetbal", moest de keeper constateren.

Vooral in de eerste helft ging het hard. "Na de 2-0 was ik aan de ene kant bang voor dubbele cijfers. Aan de andere kant merkte ik dat we steeds iets meer grip op hun spel kregen", aldus de goalie, die zijn ploeggenoten nog wel een aantal keer wakker moest schreeuwen.

"De manier waarop Andres Iniesta vanaf een meter of 25 langs drie, vier man door het centrum liep, kon natuurlijk niet. We kwamen hiernaartoe voor een resultaat, maar als je zo speelt, lukt dat natuurlijk nooit", baalt Cillessen.