Verbeek in gesprek met 'hele mooie club': Ambitie ligt in het buitenland
"NAC is op zich een hele mooie club, maar er is daar wel wat aan de hand"

Verbeek in gesprek met 'hele mooie club': "Ambitie ligt in het buitenland"

23-10-2014 07:36
7

Gertjan Verbeek is een van de belangrijke kandidaten voor de vacature bij NAC Breda. Club en trainer gaan volgende week met elkaar om de tafel om te kijken wat beide partijen elkaar te bieden hebben.

Verbeek is benieuwd hoe de club in elkaar zit en wat de mogelijkheden zijn. "Ik ga er onbevangen in", zegt hij tegen de NOS. "NAC is op zich een hele mooie club, maar er is daar wel wat aan de hand. Ze hebben al jarenlang financiële problemen, directeuren en trainers die elkaar opvolgen."

"Ik hoop volgende week te horen wat er precies aan de hand is en vooral welke strategie ze willen gaan volgen en wat de mogelijkheden zijn", vervolgt Verbeek, die alweer enige tijd zonder club zit nadat hij in april werd ontslagen bij 1. FC Nürnberg. De oefenmeester gaat nu graag weer aan de slag, maar doet dat wel het liefst in het buitenland.

"Daar ligt wel mijn ambitie. Ik heb er in Duitsland aan mogen proeven en dat is wel bevallen. Maar als zich niets uit het buitenland voordoet, dan moet je ook niet te groot zijn om bij NAC aan de slag te gaan", aldus Verbeek, wiens haalbaarheid nog moet blijken. Nebojsa Gudelj verdiende zo'n twee ton als coach van NAC en het is nog maar de vraag of Verbeek het klussen daarvoor links laat liggen.