Ajax-talenten geven visitekaartje af: Puyol was onder de indruk
"Het potentieel is enorm. Individueel, maar ook als team"

Ajax-talenten geven visitekaartje af: "Puyol was onder de indruk"

23-10-2014 07:43
11

Het vlaggenschip van Ajax werd dinsdagavond compleet weggespeeld, maar enkele uren eerder hadden de talenten uit de A1 wel indruk gemaakt. Meesterscout en bestuurslid Tonny Bruins Slot werd op het terras van het 'Miniestadi' overladen met complimenten.

De A1 van Ajax leek tegen Barcelona op weg naar een zege. De 0-2 voorsprong werd uiteindelijk nog weggegeven, maar toch was er na de 2-2 remise volop ruimte voor positivisme. "Onze jongens hebben hun visitekaartje afgegeven", zegt Bruins Slot in De Telegraaf. "Carles Puyol was onder de indruk en ook mijn voormalige keeper Andoni Zubizarreta, nu technisch directeur, heeft genoten."

"Het potentieel is enorm. Individueel, maar ook als team. De spirit is super", vervolgde voormalig assistent van FC Barcelona, die wel waakt voor teveel optimisme. "Van grote talenten moeten deze jongens nu goede voetballers worden. Die ontwikkeling is net zo belangrijk als de aanwezige kwaliteit."

Ajax werkt achter de schermen ook hard om aan die ontwikkeling bij te dragen. Zo werd er afgelopen week kennis uitgewisseld met Barcelona, contacten die vorig jaar zijn ontstaan. "Dit keer hebben beide clubs een presentatie gegeven over hun jeugdopleiding en zijn we vier uur lang de diepte in gegaan", aldus hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind.

Naar aanleiding van eerdere gesprekken besloot Ajax zich meer te gaan richten op het opleiden van de trainers. "Bij FC Barcelona gaan ze zo ver dat er wordt gezegd dat het opleiden van trainers nog belangrijker is dan het opleiden van spelers. Daar doen wij ons voordeel mee, zoals Barça ook zaken van ons kopieert. Alles met het doel om nog beter te worden."