Leeuwarden droomt van Europa: We staan niet onterecht op die derde plaats
"Maar ik zeg erbij: laten we ons eerst maar eens handhaven"

Leeuwarden droomt van Europa: "We staan niet onterecht op die derde plaats"

23-10-2014 08:16
6

Baarde SC Cambuur vorig seizoen al opzien met het frisse spel onder Dwight Lodeweges, dit seizoen lijkt het succes van de club uit Leeuwarden nog helemala niet te stoppen. Na de 2-2 in de derby tegen sc Heerenveen bezet Cambuur knap de derde plek, maar voor grenzeloze euforie zorgt dat niet.

Cambuur is de nieuwe smaakmaker van de Eredivisie. Nederland houdt van de verzorgde speelstijl. "We hebben dat zelf afgedwongen, dat vind ik nog het knapst van alles", zegt doelman Leonard Nienhuis in het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat je kunt stellen dat we niet onterecht op die derde plaats staan, achter Ajax en PSV. Maar ik zeg erbij: laten we ons eerst maar eens handhaven."

"Handhaving blijft onze doelstelling", reageert de sluitpost op de vraag of dat niet een te voorzichtige ambitie is. "Ik hoor al mensen praten over Europees voetbal. Nou, dat is wat voorbarig lijkt me. We moeten eerst maar eens genoeg punten verzamelen om er zeker van te zijn dat we volgend seizoen ook nog op het hoogste niveau spelen."

Het 2-2 gelijkspel tegen Heerenveen werd in Leeuwarden overigens nog even goed gevierd. "We werden toegezongen door al die mensen. Er ging zelfs vuurwerk de lucht in. Een gekkenhuis. Er was ons wel verteld dat er supporters zouden staan, maar dit had niemand van de selectie verwacht. Boven de ingang van het stadion heb je een balkonnetje. We hebben daar zelfs even een 'balkonscène' gedaan. Ja, dat doe je dan. Je wilt de supporters toch bedanken voor alles."