PSV heeft nieuwe held: Ben niet heel technisch, maar speel altijd met het hart
"De fans van deze club verdienen het ook om weer blij te zijn"

PSV heeft nieuwe held: "Ben niet heel technisch, maar speel altijd met het hart"

23-10-2014 08:31
5

Andres Guardado heeft in recordtempo de harten van de PSV-supporters veroverd. De Mexicaan zorgt voor passie en enthousiasme en dat slaat over naar het publiek. Tegen AZ kreeg hij bij zijn wissel een grootse staande ovatie, waarmee hij in de voetsporen trad van toppers als Mark van Bommel en Ji-sung Park.

Guardado maakte al drie WK's mee, maar van het beeld van een gearriveerde voetballer is bij hem niets te merken. Je mag nooit achteroverleunen. Ik mag niet denken 'ik ben er, ik ben klaar'", reageert hij in De Telegraaf. "Als prof moet je altijd honderd procent geven, in elke wedstrijd, op elke training.

"Dat is ook wat ik de jonge spelers van PSV meegeef. Ik zie het als mijn taak om mijn ervaring te delen met die jongens. Ik merk dat ze graag willen leren", vervolgt de 28-jarige middenvelder. De huurling van Valencia kan bij de fans in elk geval al niet meer stuk.

"Ik ben niet de meest technische voetballer, maar speel altijd met het hart. Voor het team geef ik altijd honderd procent", probeert hij zijn populariteit te verklaren. "De mensen houden van zo’n instelling. De fans van deze club verdienen het ook om weer blij te zijn."