Cocu dolblij met aanwinst: Een buitenkans, dat geluk moet je hebben
"Dat is belangrijk als je kampioen wil worden"

Cocu dolblij met aanwinst: "Een buitenkans, dat geluk moet je hebben"

23-10-2014 09:33
5

PSV was deze zomer weken nadrukkelijk op zoek naar een extra middenvelder. Die jacht verliep bijzonder moeizaam, maar uiteindelijk was het de aanhouder die won. Technisch manager Marcel Brands wist Andrés Guardado naar Eindhoven te halen en dat blijkt een schot in de roos te zijn.

Guardado is een korte tijd uitgegroeid tot een publiekslieveling en ook trainer Phillip Cocu is dolblij met de 28-jarige routinier. "Het is een buitenkans om een speler als Guardado met zoveel ervaring hier naartoe te halen", zegt hij in De Telegraaf. "Je moet het geluk hebben dat het net zo uitkomt met zijn persoonlijke situatie."

De van Valencia gehuurde Mexicaan kan een flink steentije bijdragen aan het verwezenlijken van de titelwens, een ambitie die hij zelf ook nadrukkelijk koestert. "We spelen met een goede intensiteit en met veel spelintelligentie. Het seizoen is nog lang, maar we hebben laten zien dat we ons hoofd niet laten zakken als het tegenzit. Dat is belangrijk als je kampioen wil worden", aldus Guardado.