Als Balotelli dat respect kwijt is, dan wordt het wel heel lastig
Owen: "Ik ben geen grote fan van hem, maar hij heeft meer klasse dan de meeste anderen"

"Als Balotelli dat respect kwijt is, dan wordt het wel heel lastig"

23-10-2014 12:00
1

Het huwelijk tussen Mario Balotelli en Liverpool vertoont al snel na de wittebroodsweken scheurtjes. De van AC Milan overgekomen aanvaller stelt teleur in Engeland. Zijn prestaties in het Champions League-duel met Real Madrid (0-3) bezorgden criticasters woensdag nieuwe ammunitie.

"Het meest zorgelijk voor Mario Balotelli is de lichaamstaal van de andere Liverpool-spelers in zijn richting. Als je dat respect kwijt bent, wordt het wel heel lastig", citeert De Telegraaf oud-Liverpool-aanvaller Michael Owen. De ex-spits zag Balotelli in het Champions League-duel met Real Madrid al in de rust gewisseld worden. Bovendien kreeg de Italiaan de wind van voren doordat hij na drie kwartier besloot zijn shirtje te ruilen met tegenstander Pepe.

Brendan Rodgers, trainer van Liverpool, was niet blij met die actie. Hij gaat maatregelen nemen. "Brendan Rodgers had goede teksten na de wedstrijd. Hij lijkt niet al te blij met Balotelli. Het was altijd een gok om hem te halen. Desondanks zou ik Balotelli dit weekeinde weer opstellen", gaat Owen verder. "Ik ben geen grote fan van hem, maar hij heeft meer klasse dan de meeste anderen. Het is niet alleen zijn schuld."

Als er iets is wat het spel van Balotelli leert, dan is dat wel dat Luis Suarez afgelopen seizoen van buitenaardse klasse was bij Liverpool, stelt de Engelsman. "Het laat allemaal maar weer zien hoe ongelooflijk goed Luis Suarez vorig seizoen was en hoe zeer Daniel Sturridge gemist wordt", aldus Owen.