In het kort: UEFA houdt Advocaat in spanning, blessuregeval bij Feyenoord

In het kort: UEFA houdt Advocaat in spanning, blessuregeval bij Feyenoord

23-10-2014 21:54

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Blessure voor Wilkshire
Luke Wilkshire heeft de wedstrijd tegen HNK Rijeka in de Europa League niet uitgespeeld, omdat een blessure roet in het eten gooide. Rick Karsdorp verving hem in de rust. "Luke heeft al een tijdje last van zijn achillespees en kon niet meer voluit gaan", liet Feyenoord-trainer Fred Rutten na het duel weten. "Op dit moment kan ik niet zeggen wat dat betekent voor de wedstrijd van zondag tegen Cambuur."

Thiago met succes onder het mes
Middenvelder Thiago Alcántara (23) van Bayern München is donderdag succesvol geopereerd aan zijn geblesseerde knie. De operatie werd uitgevoerd in een kliniek in Barcelona, in aanwezigheid van een clubarts van Bayern. Er zijn volgens een communiqué geen complicaties opgetreden. De Spanjaard verrekte in de afgelopen zeven maanden drie keer de binnenband van een van zijn knieën. Hij is maanden uitgeschakeld.

Berbatov drie weken absent
Dimitar Berbatov kan drie weken niet voor AS Monaco voetballen. De Bulgaarse spits heeft woensdag een dijbeenblessure opgelopen in het duel met Benfica in de Champions League. AS Monaco bekleedt een teleurstellende tiende plaats in Ligue 1. De club gaat zaterdag op bezoek bij Bastia, dat zestiende staat.

UEFA: dag uitstel rond Servië – Albanië
De UEFA heeft langer de tijd nodig om de strafmaat te bepalen naar aanleiding van de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië. De Europese voetbalbond zou donderdag bekendmaken welke straf(fen) het uitdeelt, maar heeft de deadline niet gehaald. Servische media laten weten dat Dick Advocaat en consorten nog minimaal een dag moeten wachten voordat duidelijk wordt wat de gevolgen van de gestaakte wedstrijden voor beide landen zijn.

De kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië – Albanese fans mochten vanwege de spanningen tussen beide landen niet aanwezig zijn bij het duel - werd afgelopen week gestaakt nadat een 'Albanese' drone voor onrust zorgde in het stadion. Op het veld kregen de spelers het met elkaar aan de stok, ook supporters betraden de grasmat, waarna de arbiter van dienst besloot om het duel te staken.

Geen Alberg bij ADO
Roland Alberg zal komende vrijdag geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie van ADO Den Haag. De middenvelder, goed voor twee doelpunten en drie assists dit seizoen, kon door een botkneuzing in zijn enkel niet meedoen aan de laatste training, meldt Fox Sports. De geschorste Wilfried Kanon en Timothy Derijck (hamstringblessure) doen ook niet in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. Achter de naam van Gianni Zuiverloon staat nog een vraagteken.

Clubloze Reveillere naar Sunderland
Anthony Reveillere gaat een contract tekenen bij Sunderland, meldt de club op de eigen website. De 34-jarige verdediger zat sinds zijn vertrek bij Napoli afgelopen zomer zonder club en kon dus buiten de transferdeadline om worden aangetrokken. Als de Italiaanse voetbalbond de oud-international van Frankrijk vrijgeeft, kan hij tegen Arsenal (zaterdag) zijn debuut maken. De ploeg van trainer Gus Poyet kan de verdediger goed gebruiken, na de beschamende nederlaag bij het Southampton van Ronald Koeman (8-0). Reveillere begon zijn carrière bij Rennes en speelde daarna meer dan driehonderd wedstrijden voor Olympique Lyon.

FC Dordrecht legt Toure vast
Ibrahima Toure heeft donderdagochtend een contract voor twee seizoenen getekend bij FC Dordrecht, meldt de Eredivisie-club op de officiële website. De 19-jarige aanvaller is bezig aan zijn zesde seizoen bij de Schapenkoppen en debuteerde onlangs in de KNVB Beker. "Ibrahim is een talentvolle speler. Een balvaste aanvaller die in de spits of op het middenveld kan spelen", aldus technisch directeur Marco Boogers.

Geen water in WK-stadion
Spelers van de Braziliaanse topclubs Corinthians en Vitoria hebben woensdagavond na afloop van hun duel niet kunnen douchen in het peperdure stadion Arena Pantanal in Sao Paulo. Ook de toiletten spoelden niet door in het stadion, dat voor 160 miljoen euro is verbouwd en waar afgelopen zomer vier WK-duels werden gespeeld. Officials zeggen geen verklaring te hebben voor het ontbreken van water om te douchen en toiletten door te spoelen, vier maanden na belangrijke WK-duels in de groepsfase. Na afloop moesten de spelers ongewassen en met volle blaas de bus in. "We zijn als amateurs behandeld", zei een woordvoerder van Vitoria. Het stadion kwam pas kort voor het WK-duel Chili - Australië gereed.

UEFA onderzoekt BATE
De Europese voetbalbond UEFA onderzoekt de racistische beledigingen die de Braziliaan Luiz Adriano van Shakhtar Donetsk zou hebben moeten ondergaan in het uitduel met Bate Borisov. In het met 0-7 gewonnen Champions League-duel scoorde Adriano (27) dinsdagavond namens Shakhtar vijf goals, tot ergernis van de fans van de thuisclub. "Ik hoorde lelijke, racistische dingen", zegt de spits op de website van zijn Oekraïense club. "Supporters hebben zich misdragen. Het was een misselijke reactie van hun kant." De UEFA houdt op 13 november een hoorzitting over de klacht.

Red Bull-veld staat blank
Het Nederlands arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük beslist donderdagavond of het duel tussen Red Bull Salzburg en Dinamo Zagreb wel kan doorgaan. Het veld in Salzburg staat door overvloedige regen grotendeels blank, meldt de Oostenrijkse kampioen. Gözübüyük en zijn assistenten Hessel Steegstra en Davie Goossens bepalen om half 8 of het duel op deze grasmat kan worden gespeeld.

'Fries' talent speelt zich in de kijker
Michael Chacon (20), voetballer van Jong sc Heerenveen, mag zich in de belangstelling weten van verschillende clubs uit de Eredivisie en Jupiler League, weet VoetbalPrimeur. De middenvelder doorliep alle vertegenwoordigende elftallen van de KNVB en staat hoog aangeschreven. Op zestienjarige leeftijd tekende hij zijn eerste contract bij de Friese club, zijn debuut op het hoogste niveau bleef vooralsnog uit. Chacon, die in zijn verbintenis een tweejarige optie heeft staan, zag afgelopen zomer een vertrek op huurbasis naar FC Dordrecht afketsen.

Groot scherm in Rijeka
Feyenoord-fans die zonder kaartje zijn afgereisd naar Kroatië kunnen de Europa League-wedstrijd tegen HNK Rijeka volgen via een groot scherm. In het uitvak kunnen slechts zeshonderd Rotterdamse fans plaatsnemen, vele Feyenoord-supporters zijn zonder toegangskaart afgereisd naar Kroatië. Het Algemeen Dagblad meldt dat het duel op een plein in de stad live te volgen is op een groot scherm. Ook kunnen supporters vanaf de rotswand naast het pittoresk gelegen stadion van Rijeka de wedstrijd volgen.

PEC Zwolle zwaait Boer uit
Diederik Boer neemt zondag afscheid van PEC Zwolle. Dat laat de Eredivisie-club donderdag weten op de officiële website. De doelman, die afgelopen zomer de overstap naar Ajax maakte, wordt voorafgaand aan het duel met sc Heerenveen in het zonnetje gezet door de club die hij twaalf jaar diende. Boer speelde 297 competitieduels namens PEC Zwolle. Hij won met de club de KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal en werd twee keer kampioen van de Jupiler League.

Meevaller voor Van Gaal
Manchester United-trainer Louis van Gaal kan zondag in de Engelse competitiekraker tegen Chelsea waarschijnlijk een beroep doen op Angel Di Maria. De Argentijn is volgens The Daily Telegraph op tijd hersteld van een blessure. Ook Michael Carrick zou aan een rentree mogen denken. Bij Chelsea is het onzeker of spits Diego Costa kan starten. Ook zijn stand-in Loïc Remy kampt met fysiek ongemak.

Noorse voetballer dood gevonden
De politie in Noorwegen heeft het stoffelijk overschot van Thomas Andrew Morgan gevonden. Het lichaam van de 23-jarige voetballer, speler van het Noorse Gjovik-Lyn, werd gevonden in een rivier nabij Gjovik. Morgan werd afgelopen weekend als vermist opgegeven. Over het hoe en waarom van zijn dood, kan de politie nog geen uitlatingen doen. "Het onderzoek naar zijn dood is gestart en er zal een autopsie plaatsvinden", aldus een woordvoerder van de politie.