Vermeer vertrouwt op kwaliteiten jonkie: Die jongen kan aardig voetballen
Feyenoord-keeper wil grote stap richting Europese overwintering zetten

Vermeer vertrouwt op kwaliteiten jonkie: "Die jongen kan aardig voetballen"

23-10-2014 13:24
1

Kenneth Vermeer heeft veel vertrouwen in jongeling Matthew Steenvoorden. De keeper van Feyenoord ziet de verdediger donderdagavond tegen HNK Rijeka voor het eerst vanaf de aftrap voor zich.

De 21-jarige Steenvoorden beleefde zondag tegen Heracles Almelo zijn debuut als invaller en mag donderdag in Kroatië starten in de Europa League. Sven van Beek en Joris Mathijsen zijn er door blessures namelijk niet bij. Vermeer maakt zich geen zorgen om de kwaliteiten van het jeugdproduct. "Zeker niet, die jongen kan aardig voetballen. Hij moet gewoon doen waar hij goed in is."

"Als je ziet hoe hij tegen Heracles is ingevallen, dat is gewoon een compliment", vervolgt de keeper tegen de NOS. Vermeer weet dat het treffen met Rijeka enorm belangrijk is. "Als je deze wedstrijd wint, zet je een heel goede stap. Maar het is nog heel ver. Als je hier een goede uitslag neerzet en als je zorgt dat je thuis de wedstrijden wint, dan ga je over het algemeen door."

Feyenoord verloor de eerste wedstrijd met 2-0 van Sevilla en pakte daarna een nipte zege tegen Standard Luik (2-1). Door te winnen van de Kroaten, die pas één punt hebben, zetten de Rotterdammers een grote stap richting overwintering. ''We moeten van onze kracht uitgaan. Als we honderd procent geven, zijn we denk ik de betere ploeg tegen HNK Rijeka. De tweede plaats in de groep en overwinteren moet haalbaar zijn", aldus Vermeer tegen RTV Rijnmond.

De van Ajax overgekomen goalie lijkt in Rotterdam met de week belangrijker te worden. Vermeer: "Ik zit lekker in mijn vel. We doen het natuurlijk als team, maar als je belangrijk kan zijn op de juiste momenten is dat mooi meegenomen. Ik voel me thuis bij deze club."