Barcelona hoopt tijdens Clásico op herhaling historie bij debuut Suarez
Uruguayaan scoorde tijdens eerste minuten in shirts van FC Groningen, Ajax en Liverpool

Barcelona hoopt tijdens Clásico op herhaling historie bij debuut Suarez

23-10-2014 13:46

Luis Suarez is beschikbaar voor de wedstrijdselectie van FC Barcelona, dat zaterdag op bezoek gaat bij aartsrivaal Real Madrid. De Catalanen maken middels de officiële kanalen kenbaar dat de Uruguayaan klaar is voor zijn debuut en dat zij hopen op een herhaling van de geschiedenis in de shirts van FC Groningen, Ajax en Liverpool.

Suarez heeft zijn schorsing van vier maanden voor het bijten van Giorgio Chiellini er bijna op zitten. Wanneer Barcelona zaterdag naar Madrid afreist mag de van Liverpool gekochte spits voor het eerst weer in een officiële webstrijd meedoen. Suarez speelde al wel oefenduels met Barcelona, Barcelona B en Uruguay.

Wedden

Meer odds

Barcelona schrijft op de clubsite dat Suarez in de Clásico van zaterdag zijn debuut kan maken. De club hoopt dat hij net zulke succesvolle eerste minuten gaat maken als voor zijn vorige werkgevers, toen hij het debuut opluisterde met een goal. Bij FC Groningen was het na 36 minuten al raak. Een jaar later deed hij hetzelfde bij Ajax na 42 minuten. In het shirt van Liverpool was hij na zestien minuten trefzeker als invaller. 


(Filmpje van website FC Barcelona)