De Gea ondanks 'opstartproblemen' niet bezig met Real: Dat zegt Van Gaal altijd
Spaanse goalie dankt oud-manager en hoopt op CL-kwalificatie

De Gea ondanks 'opstartproblemen' niet bezig met Real: "Dat zegt Van Gaal altijd"

23-10-2014 14:11

David De Gea is voorlopig niet van plan om Manchester United achter zich te laten. De 23-jarige Spanjaard, sinds 2011 de eerste doelman van de 'Red Devils', zou in beeld zijn om clubicoon Iker Casillas op te volgen bij Real Madrid.

De Gea en United zijn nog geen nieuwe verbintenis overeengekomen en dus gloort er hoop voor Real. Toch is dat voor de oud-goalie van Atlético Madrid geen actuele optie. "Het zijn slechts geruchten en ik zit hier goed", benadrukte hij tegenover Kicker. "De opstartproblemen zijn normaal wanneer er een nieuwe coach komt met een compleet nieuw concept. Het is een proces."

"Van Gaal zegt altijd dat we zullen verbeteren, maar dat het tijd vergt. Maar United moet hoe dan ook de Champions League opnieuw bereiken", aldus De Gea, die zich eveneens uitliet over de samenwerking met de gestopte manager Sir Alex Ferguson. "Hij heeft me altijd in bescherming genomen door me weg te houden van de kritiek. Er was geduld totdat ik rijp was voor United."

Voor de sluitpost is het een leerzame ervaring geweest. "Ik ben achteraf blij met de kritiek, ik ben er sterker door geworden. Doelman zijn is een gevaarlijke positie en mensen maken nu eenmaal fouten. Je moet er gewoon klaar voor zijn en leren van fouten. Dat is me gelukt."