Terugslag bij wereldkampioen voelbaar: Moeilijk om gemotiveerd te raken
"We hadden na het WK niet eens echt de tijd om na te genieten"

Terugslag bij wereldkampioen voelbaar: "Moeilijk om gemotiveerd te raken"

23-10-2014 16:59
2

Per Mertesacker kan terugkijken op een bewogen periode. Deze zomer kroonde de Duitse verdediger zich tot wereldkampioen, maar in de daaropvolgende maanden bij Arsenal beleefde hij een mentaal lastige fase.

Mertesacker, de viceaanvoerder van de Londenaren, geeft toe dat het lange seizoen zijn tol eiste tijdens de eerste reeks wedstrijden. "Het was een lang seizoen en het was moeilijk om na het WK weer gemotiveerd te raken. Ik ben nu weer bijna terug op mijn niveau", beaamde de international in de Engelse media.

Voor Mertesacker is de uitdaging op dertigjarige leeftijd nog niet verdwenen. "Er zijn nog altijd genoeg punten om te verbeteren. De motivatie komt terug. We hadden na het WK niet eens echt de tijd om na te genieten. Na een maand besef je eigenlijk pas wat we hebben gepresteerd. Ik kan het nog steeds niet helemaal bevatten. Misschien over een jaar of tien."

"We keerden terug in Berlijn, gingen het podium op, zwaaiden, toonden de wereldbeker en toen ging iedereen met het gezin op vakantie. Daarna was het even uitrusten en begon het seizoen weer", aldus de 'Gunner'.