Feyenoord populair op Aziatische markt: We hebben een hoop te bieden
Rotterdammers staan 'voor alles open'

Feyenoord populair op Aziatische markt: "We hebben een hoop te bieden"

23-10-2014 17:09
8

Feyenoord probeert zijn kennis op het terrein van jeugdopleiding in Zuidoost Azië te verkopen. De succesvolle voetbalacademie in Rotterdam heeft in tal van Aziatische landen veel aandacht getrokken.

Die aandacht is dusdanig groot dat de voormalige spits David Mitchell is aangesteld om Feyenoords belangen in het Verre Oosten te behartigen. De Australiër doet dat vanuit de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, zegt Gido Vader, belast met internationale betrekkingen bij de stadionclub, tegenover de website van sportzender ESPN.

Wedden

Meer odds

Mitchell werkt volgens Vader als ambassadeur namens Feyenoord. "We staan open voor alles, van het werken voor een specifieke club tot een nationale bond. Onze prestaties op het gebied van spelersontwikkeling tonen aan dat we een hoop te bieden hebben", luidt zijn verklaring.

De Australiër Mitchell speelde twee seizoenen bij Feyenoord en was nadien als scout onder meer betrokken bij de transfer van Brett Emerton naar Feyenoord. Volgens ESPN afficheert Feyenoord Robin van Persie als succesvolste product van de jeugdopleiding, maar wordt ook gewezen op het feit dat twaalf spelers in de WK-selectie van afgelopen zomer de voetbalacademie in de Maasstad hebben gevolgd.

Feyenoord maakte in juli een samenwerking bekend met de Delhi Dynamos, uitkomend in de Indian Super League. Daar wordt een eerste voetbalacademie in Azië opgezet. Vader: "Voor ons is Zuidoost Azië interessant terrein en we willen zien wat we daar kunnen bereiken."