Braziliaanse bondscoach is klaar met oorbellen, petjes en slippers
"Wie zich niet aan de regels houdt zal worden gestraft"

Braziliaanse bondscoach is klaar met oorbellen, petjes en slippers

23-10-2014 18:46
2

De Braziliaanse bondscoach Dunga heeft de regels bij de nationale voetbalploeg flink aangescherpt. Spelers die voor de 'Seleção' zijn opgeroepen mogen geen oorbellen en petjes meer dragen, terwijl lopen op slippers ook niet meer wordt getolereerd.

De bondscoach heeft zijn spelers recent per brief op de hoogte gebracht van de vernieuwde regels. Dunga, die na het WK in eigen land werd aangesteld, heeft zijn spelers ook opgedragen dat zij niet meer met hun telefoons en tablets mogen spelen tijdens het eten. Bovendien zijn ze voortaan onder meer verplicht om mee te zingen met het volkslied.

De veranderde regelgeving moet volgens de voormalig aanvoerder van de Braziliaanse ploeg de atmosfeer ten goede komen. "We hebben ons gerealiseerd dat de spelers bepaalde regels willen. Elke organisatie heeft regels." Wie zich niet aan de regels houdt, zal volgens Dunga worden gestraft. "Maar van uitsluiting zal geen sprake zijn."

Het nationale elftal van Brazilië stelde teleur tijdens het voorgaande WK in eigen land. De ploeg begon als een van de favorieten aan het mondiale evenement, maar moest genoegen nemen met de vierde plaats. In de halve finale werd het onder de voet gelopen door Duitsland (1-7) en in de troostfinale was Oranje te sterk (0-3).