Rutten strijdbaar: 'Als je geen risico durft te nemen ben je geen grote club'
Feyenoord gaat voor volle winst tegen Rijeka

Rutten strijdbaar: 'Als je geen risico durft te nemen ben je geen grote club'

23-10-2014 19:32
1

Fred Rutten stuit in de Europa League met Feyenoord twee keer in korte tijd op NK Rijeka. De trainer gaat voor niets meer of minder dan twee overwinningen en wenst zich daarbij niet te verschuilen achter de blessures in de achterste linie. Donderdag maakt Matthew Steenvoorden zijn debuut als basisspeler in Rotterdamse dienst.

"Daar word je een grote kerel van. Het was voor mij geen optie heel het elftal overhoop te gooien. Als je het anders gaat doen, neem je ook een risico. Bij een club als Feyenoord is het zo dat als de nummer één er niet is, dat nummer twee speelt. En anders nummer drie. Vorig jaar heeft Matthew veel ervaring opgedaan op een lager niveau en hij traint al het hele seizoen mee. Alles is risico, maar als je dat niet durft te nemen, ben je geen grote club", aldus de zeer strijdbare Rutten tegenover de camera van RTL 7.

Feyenoord kan goede zaken doen in de poulefase als het twee wedstrijden winnend af weet te sluiten tegen NK Rijeka. "Deze twee wedstrijden zijn belangrijk, omdat je de volle winst moet proberen te pakken. Je bent dicht bij overwintering dan. Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd, dus na deze is de volgende het belangrijkste. Feyenoord heeft jaren geen Europees voetbal gespeeld, voor veel van deze jongens is het dus nieuw. Het ritme van spelen is een gewenning. Maar daar worden de spelers alleen maar beter van."