Nederlanders gaan kopje onder, politie grijpt in bij rellen in Slowakije

23-10-2014 20:51

Jeremain Lens heeft donderdagavond met Dinamo Kiev een pijnlijke nederlaag geleden in de Europa League. In Denemarken werd op bezoek bij Aalborg BK met 2-0 verloren. Ook het Napoli van Jonathan de Guzman ging verrassend onderuit. De Italianen verloren bij Young Boys met 2-0.

Groep J: Lens pijnlijk onderuit in Denemarken
Lens werd ruim tien minuten voor tijd gewisseld, maar ook zonder hem lukte het niet de Denen over de knie te leggen. Al na elf minuten bracht Thomas Enevoldsen, oud-speler van FC Groningen, de thuisploeg op voorsprong. Vlak voor rust verdubbelde Nicolai Thomsen de marge naar twee. In de tweede helft kwam het uit Oekraïne afkomstige Dinamo Kiev de achterstand niet meer te boven en kreeg het nog een derde treffer te verwerken. Opnieuw was het Thomsen die de thuisfans in vervoering bracht: 3-0. De andere wedstrijd in de groep ging tussen Steaua Boekarest en Rio Ave. Steaua won dat duel in eigen huis met 2-1.

Groep I: De Guzman verliest ook, rellen in Slowakije
Napoli kon op bezoek bij Young Boys eveneens geen potten breken. Vlak na rust kwam de ploeg van trainer Rafael Benitez op achterstand door een doelpunt van Guillaume Hoarau. In de slotfase tilde Leonardo Bertone de stand naar 2-0. Bij Napoli deed De Guzman de gehele wedstrijd mee. Dries Mertens, voormalig speler van PSV, maakte aan de zijde van de Italianen eveneens de negentig minuten vol.

De wedstrijd tussen Slovan Bratislava en Sparta Praag, het andere duel in de groep van Napoli en Young Boys, is donderdag 37 minuten stilgelegd. De Zweedse scheidsrechter Martin Strömbergsson stuurde beide ploegen in de 42e minuut naar de kleedkamer nadat fans van de bezoekende club uit Tsjechië het veld waren opgekomen. Zij probeerden de confrontatie te zoeken met supporters van Slovan Bratislava. De politie moest in actie komen om beide partijen uit elkaar te houden. Bij het duel, dat donderdagavond nog werd uitgespeeld, kwam Sparta Praag uiteindelijk als winnaar uit de bus. De Tsjechen wonnen met 0-3.

Groep G: Standard en Sevilla komen niet tot scoren
In de groep van Feyenoord, dat donderdagavond op bezoek bij HNK Rijeka verloor (3-1), hebben Standard Luik en Sevilla gelijkgespeeld. In België kwamen beide ploegen niet tot scoren, wel werden er in totaal zes gele kaarten genoteerd. Sevilla is met vijf punten lijstaanvoerder in de poule, gevolgd door Standard Luik en Rijeka. Zij hebben bieden vier punten. Feyenoord bungelt onderaan met drie punten.