Nieuwkomer Barça klaar voor Real Madrid: Plankenkoorts? Ik denk het niet
Doelman kijkt uit naar eerste Clásico

Nieuwkomer Barça klaar voor Real Madrid: "Plankenkoorts? Ik denk het niet"

23-10-2014 21:03

Claudio Bravo kijkt enorm uit naar de kraker tegen Real Madrid van komende zaterdag. De nieuwe doelman van FC Barcelona gaat voor het eerst spelen in een Clásico en heeft naar eigen zeggen totaal geen last van enkele zenuwen.

"Plankenkoorts? Ik denk het niet… Santiago Bernabéu geeft ons meer motivatie dan dat het angst inboezemt. Dit zijn de wedstrijden die je niet wil missen", aldus de gretige Bravo, geciteerd door Voetbal International. "Spelen tegen Ronaldo en co motiveert me en brengt ook het beste in mij naar boven', belooft de keeper. 'Het houdt me gefocust en op het niveau waarop ik nu uitkom."

Wedden

Meer odds

Bravo heeft bij Barcelona de concurrentiestrijd met Marc-André ter Stegen gewonnen, al voelt hij dat zelf niet zo. "Dat heb ik ook niet bij het nationale elftal van Chili, en ook niet toen ik bij Real Sociedad zat. De dag dat ik mij eerste keus voel, is de dag dat ik zelfgenoegzaam word." Overigens is Bravo direct uitgegroeid tot sterkhouder bij Barça. De goalie is zelfs nog maar 104 minuten verwijderd van een clubrecord, namelijk het langst geen tegendoelpunt krijgen. Dat record staat momenteel nog op naam van Miguel Reina, die in het seizoen 1972/73 824 minuten zijn doel schoon hield.