Adrie is een goede trainer, maar het moment van instappen was heel lastig
Fraser neemt het op voor opgestapte bondscoach Jong Oranje

"Adrie is een goede trainer, maar het moment van instappen was heel lastig"

23-10-2014 21:27
1

Henk Fraser werd donderdagavond verrast door het bericht dat Adrie Koster ontslag genomen heeft als bondscoach van Jong Oranje. De trainer van ADO Den Haag, die tot halvewege vorig seizoen nog assistent-bondscoach was, betreurt het vertrek van de ervaren oefenmeester.

"Adrie is in mijn ogen een heel goede trainer, die vooral op het menselijke vlak zijn waarde heeft voor een ploeg", aldus Fraser, die zelf assistent was van Cor Pot en Albert Stuivenberg, tegenover Voetbal International. "Het moment van instappen was voor hem heel lastig. In de afgelopen kwalificatiereeks speelden we lang niet altijd even goed, maar wij wonnen wel. Hij nam de ploeg over op een moment dat op basis van het resultaat de verwachtingen hooggespannen waren."

Wedden

Meer odds

Jong Oranje wist zich na twee nederlagen tegen Jong Portugal in de play-offs uiteindelijk niet te plaatsen voor het EK. Fraser: "Van Portugal kun je verliezen, dat is een sterke ploeg, maar al met al is het niet gelopen zoals iedereen had gehoopt. Voor mezelf voelt dat ook wel vreemd. Tot afgelopen seizoen was de combinatie met mijn taken bij ADO mogelijk, en ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Nu volg ik het op afstand. Helaas zal ik dat voorlopig vooral met oefenduels moeten doen."