'Rood' PSV geeft zege uit handen en speelt gelijk tegen Panathinaikos
Eindhovenaren kunnen voorsprong niet vasthouden

23-10-2014 22:56
10

PSV heeft donderdagavond voor eigen publiek een zege op Panathinaikos in de Europa League verspeeld. De koploper van de Eredivisie liet de matige Grieken in de slotfase op gelijke hoogte komen (1-1). Vlak voor tijd kreeg verdediger Jeffrey Bruma een tweede gele kaart, en dus rood.

Het elftal van trainer Phillip Cocu blijft door het teleurstellende gelijkspel tweede de groep, met vier punten. Het verschil met koploper Dinamo Moskou is opgelopen tot vijf punten. Estoril heeft 3 punten. De tegenstander van donderdagavond, Panathinaikos, heeft het eerste winstpuntje binnengehengeld.

PSV had het gelijkspel volledig aan zichzelf te wijten. De formatie speelde matig, maar leek te worden gered door Depay. De van een liesblessure teruggekeerde aanvaller was in de zeventiende minuut ook al dichtbij de openingstreffer. De linksbuiten versierde een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Vervolgens krulde hij de bal over een muur van verdedigers op de lat. Depay was even voor rust wel succesvol, nadat Panathinaikos eigenlijk voor het eerst met veel spelers op de helft van de thuisclub was verschenen. Na balverlies van de tegenstander liet PSV nog maar eens zien hoe goed de ploeg kan counteren. Via de Luuk de Jong belandde de bal razendsnel bij Depay, die handig raak schoot (1-0).

Depay vierde zijn treffer voor de tribune waar ook bondscoach Guus Hiddink zat. De aanvaller trok zijn shirt uit en deed alsof hij een telefoon in handen kreeg. 'Ik ben terug, ik heb gescoord', schreeuwde hij. Het was alsof Depay wilde zeggen dat hij over een kleine drie weken weer beschikbaar is voor de komende interlands van het Nederlands elftal tegen Mexico en Letland. De treffer van de snelle buitenspeler was een van de spaarzame hoogtepuntjes van de eerste helft, waarin Panathinaikos liet zien waarom het in eigen land als bescheiden subtopper door het leven gaat. Het elftal van trainer Yannis Anastasiou kon het PSV geen moment lastig maken. Daar kon ook Ouasim Bouy niets aan veranderen. De geboren Amsterdammer verruilde ruim twee jaar geleden Ajax voor Juventus, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor Panathinaikos. Na rust ging PSV alleen maar slechter voetballen. De ploeg leek op weg na een nipte zege, totdat Karelis in de slotfase alsnog toesloeg en de eindstand op 1-1 bepaalde. (Verslag: ANP)