Cocu boos op PSV: Dat laat zien dat we nog niet zijn waar we moeten zijn
Oefenmeester geeft met ploeg 1-0 voorsprong uit handen

Cocu boos op PSV: "Dat laat zien dat we nog niet zijn waar we moeten zijn"

23-10-2014 23:17
19

Phillip Cocu houdt een nare smaak over aan het Europa League-duel met Panathinaikos (1-1). In het eigen Philips Stadion gaf PSV donderdagavond een 1-0 voorsprong uit handen.

Memphis Depay, die overigens de openingstreffer op zijn naam schreef, liet na afloop weten een onvolwassen PSV te hebben gezien. "Daar ben ik het helemaal mee eens", reageert Cocu na afloop tegenover RTL. "Dat ik het net ook gezegd. We laten beetje bij beetje zien dat we stabiel en volwassen worden, maar dit laat zien dat we nog niet zijn waar we moeten zijn."

In de tweede helft voelde Cocu dat hij mis zou gaan. "Je voelt dat er veel ruimtes gaan vallen en dat je moeite hebt met het winnen van de tweede ballen. Dat vind ik onze eigen schuld", vervolgt de trainer, die langs de lijn boos was. "Nu was dat zeker nodig. Als de backs niet voor een overtal zorgen en de middenvelders niet in hun positie staan, dan vraag je in Europese wedstrijden om problemen."

Na zijn doelpunt trok Depay zijn shirt uit. Cocu kan die actie niet begrijpen. "Dat moet hij niet doen. Dat zorgt nu niet voor een schorsing, maar later in het toernooi kan het een dure en onnodige kaart worden. Ik snap de ontlading na zijn blessure, maar dit moet je niet doen. Datzelfde geldt voor de tweede gele kaart (van Jeffrey Bruma, red.). Ook dat laat zien dat we nog niet zijn waar we moeten zijn", besluit Cocu.