'Ajax ziet in interessante Australiër van FC Utrecht eventuele opvolger van Schöne'
Directeur Overmars houdt middenvelder scherp in de gaten

'Ajax ziet in interessante Australiër van FC Utrecht eventuele opvolger van Schöne'

24-10-2014 09:39
17

Ajax heeft zijn oog laten vallen op Tommy Oar. Dat meldt RTV Utrecht. In het programma Namen & Rugnummers wordt gemeld dat de Amsterdammers in de Australiër een interessante speler zien.

Oar, twintigvoudig international, is bezig aan zijn vijfde seizoen in Utrecht. Hij is bij de club in het bezit van een aflopende verbintenis. De international van Australië verlengde zijn contract nog niet in de Domstad, de 22-jarige middenvelder zou daardoor zomaar een buitenkansje kunnen zijn voor Ajax. Volgens de regio-omroep is Oar een optie om een eventueel vertrek van Lasse Schöne bij Ajax op te vangen.

De belangrijke Deen is op zijn beurt ook in het bezit van een aflopende verbintenis. Schöne praat met Ajax over de toekomst, mocht hij besluiten voor een nieuw avontuur te kiezen dan komt Oar in beeld, klinkt het vrijdag. Oar kwam in 2010 naar Nederland, FC Utrecht nam de middenvelder over van Brisbane Roar. Met Australië nam Oar afgelopen zomer deel aan het WK in Brazilië. Hij trad drie keer als basisspeler aan bij de Socceroos.