Vitessenaar groeit in leidersrol: Vorig jaar was dat anders
Vejinovic: "Ik kan niet ontkennen dat ik een goede fase doormaak"

Vitessenaar groeit in leidersrol: "Vorig jaar was dat anders"

24-10-2014 10:55

Marko Vejinovic heeft zich dit seizoen ontwikkeld tot een dragende kracht van Vitesse, zoals hij dat ook was bij Heracles Almelo. De Arnhemmers zijn mede door zijn inbreng weer op de weg naar boven.

Vejinovic krijgt veel lof toegezwaaid in de media. De geboren Amsterdammer geniet ervan. "Ik heb geen problemen met kritiek, positief of negatief. Dit vind ik eigenlijk alleen maar heel erg leuk. Het is een teken dat ik momenteel op de goede weg ben. Natuurlijk geniet er ik wel van. Ik kan niet ontkennen dat ik een goede fase doormaak", vertelt de middenvelder aan Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Het vorige seizoen was het eerste in dienst van Vitesse, toen trainer Peter Bosz hem meenam van Heracles. Het jeugdproduct van AZ neemt steeds meer de leiding. "Ik ben geen andere Marko", zegt Vejinovic. "Wel word ik nog elke week beter. Ik voel me steeds comfortabeler op mijn positie in het veld. Ik zie nog elke week vooruitgang. En die leidersrol? Zo voelt het wel, ja. Ik denk dat je op mijn positie ook een soort leider moet zijn."

"Op het veld moet ik dat doen in voetballend opzicht, maar óók door te praten. Dat probeer ik beide op te pakken", vervolgt Vejinovic. "Vorig jaar was dat anders, maar dat was normaal. Ik was net nieuw bij de club. De spelers moeten je dan wel leren vertrouwen. Na een volledig seizoen en de start van deze competitie gaan zij zich ook meer comfortabel voelen, dus ook meer van je accepteren."