Cijfers van Rutten-voorkeur Kazim-Richards houden niet over: Dat is waar, ja
Aanvaller geniet voorlopig de voorkeur

Cijfers van Rutten-voorkeur Kazim-Richards houden niet over: "Dat is waar, ja"

24-10-2014 10:58
3

Colin Kazim-Richards hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn basisplaats bij Feyenoord. De ploeg van trainer Fred Rutten heeft in de topwedstrijden echter moeite met het maken van een doelpunt.

Dat is mede te wijten aan Kazim-Richards, die bij de Rotterdammers in de spits staat. Ook donderdag, in de Europa League-wedstrijd tegen HNK Rijeka, werd het net moeilijk gevonden. "Ik ben geduldig met spelers", laat Rutten, die zich geen zorgen maakt, na de Europese nederlaag in Kroatie (3-1) weten tegenover Voetbal International. "Als we blijven doen wat we moeten doen, komt het vanzelf goed."

Dat Feyenoord tegen FC Twente (0-0), Ajax (0-1 verlies) en Rijeka te hard moet werken voor een treffer, beaamt Rutten. "Dat is waar, ja. Maar ik maak me pas zorgen als we de kansen niet creëren. Dat doen we nog steeds wel, maar in de grote wedstrijden kost scoren ons moeite, hoewel ik zeker weet dat we ook in dat soort duels doelpunten zullen gaan maken", besluit de oefenmeester in gesprek met het weekblad.