Oud-Groninger wilde meevechten in Oekraïne: Ik heb het echt overwogen
Levchenko ziet geweld met lede ogen aan

Oud-Groninger wilde meevechten in Oekraïne: "Ik heb het echt overwogen"

24-10-2014 11:25
1

Evgeniy Levchenko, oud-speler van onder meer Vitesse en FC Groningen, ziet het geweld in Oekraïne met lede ogen aan. De voormalig middenvelder groeide op in de regio Donetsk, nu 'rebellenland', en heeft overwegen er zelf naar toe te gaan en mee te vechten.

"Ik probeer mijn emoties onder controle te houden, maar dat lukt niet altijd", legt Levchenko uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Er zijn mensen die iets proberen te bewerkstelligen met wapens, maar ik doe het zo. Ik probeer zo veel mogelijk publiciteit te genereren. Dus ook op Twitter en Facebook. Ik vind dat belangrijk. Maar het knaagt wel. Weet je, soms denk ik wel eens: moet ik hier niet alles achterlaten om te gaan vechten in Oekraïne? Ik heb echt overwogen om mee te gaan vechten."

"Ik ben absoluut niet oorlogszuchtig en ik kán ook niet vechten. Hoewel ik dan wel weer op mijn veertiende op school heb geleerd hoe je een kalasjnikov gereed moet maken. Dat gevoel van meevechten was het sterkst na de Russische invasie op de Krim. En toen vlak daarna in Donetsk het schieten begon", vervolgt de Oekraïner tegenover de krant. "Maar in Oekraïne hebben we een spreekwoord. 'Beter een slechte vrede dan een goede oorlog.' Dat is waar. En ik ben het meest effectief in communicatie."