'United-fans zijn het geloof in Van Persie even kwijt en kiezen massaal voor Falcao'
Nederlandse aanvaller moet volgens fans naar de bank verdwijnen tegen Chelsea

'United-fans zijn het geloof in Van Persie even kwijt en kiezen massaal voor Falcao'

24-10-2014 11:29
6

Als het aan de fans van Manchester United ligt, raakt Robin van Persie zijn basisplaats bij de club kwijt. De Nederlandse aanvaller lijkt het vertrouwen van de supporters (even) kwijt te zijn geraakt.

Van Persie, die in zijn eerste jaar op Old Trafford een groot aandeel had in het veroveren van de Engelse landstitel, maakt een moeizame start van het nieuwe seizoen door bij Manchester United. De aanvoerder van het Nederlands elftal vond twee keer het net in zeven Premier League-duels namens de huidige nummer zes van de ranglijst. Volgens The Manchester Enening News lijkt Van Persie nog niet op de speler die hij was toen hij in 2012 overkwam van Arsenal.

Supporters van Manchester United zijn het daarmee eens, blijkt uit een poll op de website van de krant. Op de vraag of Van Persie voor de Premier League-kraker tegen Chelsea zijn basisplek moet afstaan, stemde maar liefst 76 procent van de fans op 'ja'. De overige 24 procent houdt wel vertrouwen in de aanvaller, die in Manchester concurrentie heeft van onder meer Radamel Falcao. De Colombiaan moest maandag op bezoek bij West Bromwich Albion (2-2) op de bank plaatsnemen. Als het aan de fans ligt, zijn de rollen zondag tegen Chelsea omgedraaid.