Vier jaar geleden vertrokken Jol: Ajax is geen steek opgeschoten
"In mijn tijd maakte Ajax veel meer doelpunten dan in de vier jaar daarna"

Vier jaar geleden vertrokken Jol: Ajax is geen steek opgeschoten

24-10-2014 12:05
40

Martin Jol ziet maar weinig verbeteringen bij Ajax, sinds hij er bijna vier jaar geleden opstapte als trainer. De momenteel clubloze coach is van mening dat de Amsterdammers amper progressie geboekt hebben.

Ajax verloor afgelopen week met 3-1 van FC Barcelona. De manier waarop deed denken aan de 4-0 nederlaag tegen Real Madrid, een paar weken voor het vertrek van Jol. "Wij speelden destijds zonder Suarez en Vertonghen. Dit Ajax was vrij compleet. Je ziet toch dat het na vier jaar nog steeds hetzelfde is", zegt hij tegen de NOS.

"Toen ik na de nederlaag tegen Real Madrid zei dat het mannen tegen jongens waren, viel iedereen over mij heen. Nu beseffen de mensen dat het verschil met Barcelona en Real Madrid gewoon te groot is", voegt Jol toe. Hij werd in 2010 opgevolgd door Frank de Boer, die vier keer kampioen werd. "In mijn tijd maakte Ajax veel meer doelpunten dan in de vier jaar daarna."

In die periode werd de revolutie van Johan Cruijff ingezet. Jol vindt ondanks de geringe progressie niet dat deze mislukt is. "Ze kunnen bij Ajax natuurlijk zeggen dat ze nog twee of drie jaar nodig hebben. Maar ook in de tijd van Van Gaal was Ajax al druk met de opleiding. En dat was ook zo in de periode voordat Cruijff zich ermee bemoeide."