Koeman brengt heel wat teweeg: 'Nog nooit gezien dat een team zich zo overgaf'
Verbazing in Engeland om 8-0 van Southampton

Koeman brengt heel wat teweeg: 'Nog nooit gezien dat een team zich zo overgaf'

24-10-2014 12:40

De 8-0 overwinning van Southampton op Sunderland heeft in Engeland heel wat losgemaakt. Ook nu de blik in de Premier League op komend weekeinde is gericht, gaat het nog over de memorabele overwinning van Southampton, waar Ronald en Erwin Koeman voor de groep staan.

Bij de BBC vraagt analyticus Mark Lawrenson zich af wat er door de hoofden ging van de spelers van Sunderland. "Als ik manager van Sunderland was, zou ik de spelers deze week een dvd hebben laten zien van de 8-0 nederlaag. Ik zou dan bij ieder doelpunt stoppen en vragen wat er misging. En wat er door hun hoofden ging", laat de oud-speler van onder meer Liverpool weten op het digitale thuis van de BBC.

"Dan is het interessant om te zien wat er gebeurt. Je wilt ze niet compleet afvallen, maar je wilt wel dat sommige spelers elkaar wat zeggen. Soms kan dat de lucht klaren, dat moet kunnen in de voetballerij" vervolgt Lawrenson. "Het is een gek resultaat en ik heb nog nooit een team gezien dat zich zo gemakkelijk gewonnen gaf als Sunderland. De spelers waren als troep op het einde."