De Boer: We hebben er allemaal een bittere nasmaak aan overgehouden
"Apatisch is niet het juiste woord, maar het komt er wel het dichtst bij"

De Boer: "We hebben er allemaal een bittere nasmaak aan overgehouden"

24-10-2014 14:10
6

De nederlaag van Ajax tegen FC Barcelona was ook vrijdag nog onderwerp van gesprek tijdens de persconferentie van trainer Frank de Boer. Ajax ging, na een kansloze eerste helft, met 3-1 onderuit tegen de Spaanse grootmacht.

Barça overvleugelde Ajax voor rust. Pas toen de Catalaanse club enkele belangrijke spelers naar de kant haalde in de tweede helft, kreeg Ajax wat meer inspraak. "We hebben er allemaal een bittere nasmaak aan overgehouden. Ik had gehoopt dat de meer ervaren jongens in het druk zetten het voortouw zouden nemen en aan de bal een rustpunt zouden zijn. De houding van: 'geef mij die bal maar', heb ik bij maar heel weinig jongens gezien", citeert Voetbal International vrijdag De Boer over op het Champions League-treffen in Camp Nou.

"Bij ons moet er vaak iets gebeuren in een wedstrijd, voordat we zelf gaan voetballen. Apatisch is niet het juiste woord, maar het komt er wel het dichtst bij. We moeten eerst een tik op onze neus krijgen, om wakker te worden. Nu willen wij de eerste tik uitdelen. De spelers zien dat ook en daar hebben we het uitvoerig over gehad", doelt De Boer op het verloop van de wedstrijden tegen Barça en eerder FC Twente.

"We moeten ze bij de strot grijpen"
"Het is eigenlijk heel simpel: wij moeten negen punten pakken uit de komende drie wedstrijden Dat ben je aan jezelf verplicht", gaat de hoofdtrainer verder. Ajax neemt het na het treffen met Go Ahead Eagles in de KNVB Beker op tegen SV Urk, FC Dordrecht is in de volgende competitieronde de tegenstander van de Amsterdammers.

"Go Ahead heeft twee redelijke wedstrijden achter de rug. Het is een strijdbaar team, dat hebben we tegen Feyenoord gezien. Foeke heeft dat erin gebracht. We onderschatten ze zeker niet. Maar als wij dezelfde strijd aan de dag leggen, moet onze kwaliteit het verschil maken. We moeten ze bij de strot grijpen", citeert VI De Boer.