In het kort: Beugelsdijk blinkt uit en scoort, Albanië in beroep tegen UEFA-straf

In het kort: Beugelsdijk blinkt uit en scoort, Albanië in beroep tegen UEFA-straf

24-10-2014 22:20

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Beugelsdijk belangrijk
Tom Beugelsdijk heeft vrijdag een ruime zege geboekt met FSV Frankfurt. De Nederlandse verdediger was met zijn club met 2-5 te sterk voor Greuther Fürth. De oud-speler van ADO Den Haag wist zelf één keer het net te vinden en leverde bovendien een assist af. Frankfurt is door de zege opgeklommen naar de dertiende plek in de 2. Bundesliga.

De treffer van Beugelsdijk:



Albanië in beroep tegen hard UEFA-oordeel
De Albanese voetbalbond is het niet eens met de uitspraak van de UEFA en gaat in beroep tegen de reglementaire nederlaag naar aanleiding van de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië in Belgrado. Armand Duka, voorzitter van de Albanese voetbalbond zegt 'teleurgesteld' te zijn en vindt dat Albanië onrecht is aangedaan. "We zullen in beroep gaan en ons recht opeisen", citeert de NOS hem.

UEFA ziet 'ongewone gokpatronen' in Letland
De Letse politie heeft een voetbalclub uit de hoogste divisie van het Baltische staatje op de korrel vanwege matchfixing, witwassen en belastingfraude. In totaal acht mensen zijn aangehouden, onder wie twee spelers en twee clubofficials van FC Daugava Daugavpils. De club was in 2012 Lets kampioen. De Europese voetbalbond UEFA meldde vrijdag dat het een strafrechtelijk onderzoek is begonnen.

De wedstrijd die volgens de UEFA is gemanipuleerd betreft het duel tussen Daugavpils en het Zweedse IF Elfsborg op 17 juli 2013 uit de tweede kwalificatieronde voor de Champions League. De Letse club verloor het verdachte duel in Zweden met 7-1. De UEFA zegt dat er ongewone gokpatronen zichtbaar waren rond de wedstrijd. Als de spelers schuldig worden bevonden, kunnen ze voor het leven worden geschorst.

Roemenië tast mis bij succesvolle Lucescu
Shakhtar Donetsk heeft trainer Mircea Lucescu geen toestemming gegeven om in deeltijd ook als bondscoach van zijn vaderland Roemenië te fungeren. "Hij kan en mag beide functies niet combineren",  benadrukte een bestuurslid van de club uit Oekraïne. "Lucescu heeft een contract tot aan het einde van het seizoen en dat zal hij uitdienen." De 69-jarige Roemeen is sinds 2004 werkzaam bij Shakhtar.

Cavani wordt toch geschorst voor opmerkelijke rode kaart
Paris Saint-Germain aanvaller Edinson Cavani moet de wedstrijd tegen Bordeaux missen. De aanvaller is geschorst, nadat hij rood pakte in de wedstrijd tegen RC Lens. Cavani juichte na een doelpunt met zijn gebruikelijke 'schietgebaar', maar daar was scheidsrechter Nicolas Rainville niet van gediend. Hij gaf de spits geel. Toen de Uruguayaan verhaal ging halen en de scheidsrechter bij de arm pakte, kreeg hij een tweede gele kaart. Na het incident reageerden de spelers van de Franse topclub verbaasd.

Spaanse media: Suarez start in Clásico op de bank
Luis Suarez lijkt zaterdag niet aan de aftrap te verschijnen in de beladen wedstrijd tegen Real Madrid. De aanvaller van FC Barcelona begint naar verluidt op de bank. AS claimt dat de Uruguayaan wordt ingebracht als de wedstrijd daar om vraagt. Suarez mag zaterdag voor het eerst weer een officieel duel spelen. In de tijd tussen het WK en zaterdag was de aanvaller geschorst vanwege het beruchte bijtincident.