Eredivisie-surprise bedenkt 'Feyenoord-plan': Cambuur past zich aan niemand aan
Daniel de Ridder enige vraagteken voor de Leeuwarder equipe

Eredivisie-surprise bedenkt 'Feyenoord-plan': "Cambuur past zich aan niemand aan"

24-10-2014 14:23

SC Cambuur staat komend weekeinde in het eigen stadion tegenover Feyenoord. De Leeuwarders staan derde op de ranglijst en zijn vol vertrouwen. Het meespelen van Daniel de Ridder is het enige vraagteken.

René Smid
LEEUWARDEN

Het gelijkspel van afgelopen zondag tegen sc Heerenveen (2-2) zorgde voor veel lachende gezichten bij Cambuur. De ploeg van trainer Henk de Jong bewees over veerkracht te beschikken en hoopt tegen Feyenoord eindelijk eens van een traditionele topclub te winnen. Vorig seizoen lukte dat namelijk niet. ''Winst tegen een topclub als Feyenoord zou een mooie bevestiging zijn voor ons'', zegt Henk de Jong tijdens het wekelijkse persmoment tegen onder meer VoetbalPrimeur.

''Feyenoord heeft een aardige ploeg. Ze zijn lastig te bespelen, vooral als je ze laat voetballen. We hebben een plan bedacht en dat zal veel energie kosten, maar Cambuur past zich uiteindelijk aan niemand aan'', benadrukt De Jong de aanvallende intentie. Het meespelen van vleugelaanvaller Daniel de Ridder is nog een twijfelgeval. Hij kreeg in de Friese derby een tik op zijn onderbeen van Marten de Roon en is onzeker voor 'Feyenoord'. Doet hij niet mee, dan speelt Dejan Meleg. De Ajax-huurling moest even pas op de plaats maken, maar is op de weg terug.

''We hebben een plan gemaakt met hem, want hij oogde vermoeid'', aldus De Jong. ''Hij komt van Jong Ajax en merkt dat het trainingsniveau hoog is bij ons. Als trainersstaf zijn we elke dag met hem bezig en hij is heel positief ingesteld.'' Lucas Bijker en Vytautas Andriuskevicius waren eveneens niet topfit, maar kunnen wel meespelen. De van een hersenschudding herstellende Wout Droste gaat waarschijnlijk in de bekerwedstrijd van volgende week tegen Scheveningen minuten maken.

Cambuur verloor in de eerste negen wedstrijd slechts eenmaal en staat derde met zestien punten. Feyenoord volgt op de achtste plaats met twee punten minder.