PEC gaat voor vijf op een rij: Dat is vast niet vaak voorgekomen
Jans: "Verschillen zijn zo klein, dat je in een paar weken tijd behoorlijk kunt stijgen of dalen"

PEC gaat voor vijf op een rij: "Dat is vast niet vaak voorgekomen"

24-10-2014 13:36

PEC Zwolle houdt er dit seizoen in de Eredivisie een foutloze thuisbalans op na. De vier wedstrijden in het eigen IJsseldelta Stadion eindigden allemaal in winst. Zondag komt sc Heerenveen op bezoek.

Het is een treffen tussen de huidige nummers vier en zes, die slechts een puntje van elkaar verschillen. PEC-trainer Ron Jans hoopt het eigen publiek wederom lachend naar huis te laten gaan. "Het zou wel geweldig zijn als we de vijfde thuiswedstrijd op rij kunnen winnen, dat is vast niet vaak voorgekomen", zegt hij tegen De Stentor.

"We hebben in eigen stadion van Vitesse en FC Utrecht gewonnen en SC Heerenveen hoort ook in dat rijtje van clubs, die in de subtop thuishoren", vervolgt Jans, die in Zwolle ook nog van PSV en Heracles Almelo won. "Maar de verschillen in de Eredivisie zijn zo klein, dat je in een paar weken tijd behoorlijk kunt stijgen of dalen."

"De komende drie wedstrijden - hierna Feyenoord uit en Groningen thuis - hebben we vorig seizoen alledrie verloren. Tegen Heerenveen hebben we vorig seizoen zelfs beide wedstrijden verloren, dus daar valt nog voldoende winst te boeken", vlakt Jans de euforie af. De coach moet Wout Brama missen met een bovenbeenblessure en ook Mustafa Saymak is nog niet hersteld. Jesper Drost keert terug.