Lodeweges wil niet spreken van een trend: Kwestie van concentratie en slimheid
"Verdedigend staat het misschien nog wel beter dan in het begin van het seizoen"

Lodeweges wil niet spreken van een trend: "Kwestie van concentratie en slimheid"

24-10-2014 13:51

Dwight Lodeweges maakt zich met sc Heerenveen op voor de lastige confrontatie met PEC Zwolle. In de laatste twee wedstrijden moesten de Friezen vier goals uit standaardsituaties slikken. Toch is dat volgens de trainer geen structureel probleem.

"Ik beschouw het niet als een trend. Verdedigend staat het misschien nog wel beter dan in het begin van het seizoen, we moeten echter wel scherper en attenter zijn", legt Lodeweges uit op de officiële website van Heerenveen. "Het gaat om de beslissende momenten. Je mag je bij een rebound niet laten verrassen en als je bij een corner niet kunt koppen, moet je ervoor zorgen dat je tegenstander dat ook niet kan. Dat is een kwestie van concentratie, ervaring en slimheid."

Zwolle is zondag een geduchte tegenstander voor Lodeweges en zijn manschappen. "Wij moeten absoluut de juiste drive hebben om zondag een goed resultaat neer te kunnen zetten. Zwolle is verder dan ons, vaster in de manier van spelen. Wij zijn in fases van wedstrijden nog zoekende." Zomeraankoop Sam Larsson is vanwege een blessure niet inzetbaar voor Heerenveen.