De Boer houdt vast aan filosofie: We hebben alternatieven als Niklas vertrekt
"Ik geef jongens altijd de kans als ze zich goed manifesteren op trainingen en bij Jong Ajax"

De Boer houdt vast aan filosofie: "We hebben alternatieven als Niklas vertrekt"

24-10-2014 14:00
1

Mocht Niklas Moisander in de winterstop vertrekken bij Ajax, dan heeft de club zijn opvolger al in huis. Dat stelt Frank de Boer vrijdag. De Finse verdediger is bij de Amsterdammers in het bezit van een aflopende verbintenis.

"We weten wat onze filosofie is over aflopende contracten. We hebben alternatieven als Niklas Moisander vertrekt: Nick Viergever, Stefano Denswil, Jaïro Riedewald. Ik geef jongens altijd de kans als ze zich goed manifesteren op trainingen en bij Jong Ajax. Ik wil ze het gevoel geven dat ze erbij horen. Het hangt er ook van af hoe anderen het op hun posities doen", zegt De Boer.

Moisander is bij Ajax in het bezit van een aflopende verbintenis. De Fins international werd eerder deze week in verband gebracht met clubs als Tottenham Hotspur en Napoli. Zij zouden bereid zijn om Ajax in de winter een afkoopsom te betalen voor de verdediger. Moisander kwam twee jaar geleden over van AZ en is momenteel aanvoerder van Ajax. De Fin stelde eerder Ajax niet voor de eerste de beste club te zullen verlaten.