AZ vist vrolijk uit talentenvijver: Wéér een speler uit de eigen opleiding
"Tijdens de trainingen heeft hij ook een prima indruk op ons achtergelaten"

AZ vist vrolijk uit talentenvijver: "Wéér een speler uit de eigen opleiding"

24-10-2014 14:12

AZ neemt het zaterdag thuis op tegen FC Groningen en zal dat doen met Mattias Johansson als rechtsback. Dat heeft hoofdtrainer John van den Brom alvast laten weten. Daarnaast is talent Raymond Gyasi opgenomen in de wedstrijdselectie van de Alkmaarders.

Johansson neemt de plek over van Derrick Luckassen. "Derrick heeft het daar goed gedaan. Maar je ziet, en dat geeft hij zelf ook aan, dat het niet zijn echte positie is. Hij is een centrale verdediger. Ik heb veel keuze voor de rechtsbackpositie en nu kies ik voor Johansson." De grieperige Esteban en de lichtgeblesseerde Muamer Tankovic (lies) zijn niet inzetbaar tijdens het thuisduel.

Het wegvallen van Tankovic betekent een plek op de bank voor Gyasi. "Raymond laat het bij de beloften wekelijks zien. Tijdens de trainingen heeft hij ook een prima indruk op ons achtergelaten. Het is een jongen die met zijn snelheid iets extra's kan brengen. En het is wéér een speler uit de eigen opleiding." Daarnaast is het de verwachting dat Steven Berghuis nog minimaal drie weken buitenspel staat. 

Spits Aron Johannsson maakte na blessureleed maandag zijn eerste speelminuten sinds het WK. "Hij ligt op schema, maar is nog niet zover dat ik hem er voor zaterdag bij neem", reageert Van den Brom op de website van zijn werkgever. "Hij wil heel graag spelen en dat is alleen maar goed. Ik wil hem er ook graag bij hebben, maar we moeten hem nog in bescherming nemen. Misschien is het een logische stap dat hij woensdag tegen GVVV (KNVB Beker, red.) minuten gaat maken."