De Boer blijft zoeken naar oplossing: Hij heeft wel wat weg van Rijkaard
"Ik had gehoopt dat hij fysiek wat verder zou zijn"

De Boer blijft zoeken naar oplossing: "Hij heeft wel wat weg van Rijkaard"

24-10-2014 14:07
4

Net als in eerdere jaren is Frank de Boer in oktober nog op zoek naar de ideale samenstelling van zijn elftal. Vooral op het middenveld is het puzzelen geblazen, met name omdat de beste controlerende middenvelder nog niet gevonden is. 

Nick Viergever speelde al op '6' en Niki Zimling werd zelfs speciaal voor die positie naar Amsterdam gehaald. De aanwinst kan echter nog niet helemaal overtuigen. In de afgelopen weken kreeg Thulani Serero de kans om zich te laten zien, maar ook dat verliep niet helemaal naar wens.

De Boer erkent vrijdag dat hij de oplossing nog niet gevonden heeft. "Het is een heel gecompliceerde positie. Je moet eigenlijk alles kunnen", zegt de trainer, die Zimling nog niet heeft zien overtuigen. "Hij heeft in het afgelopen jaar heel weinig gespeeld. In het fysieke komt hij daardoor nog wat tekort, hij moet veel wedstrijden gaan spelen om in het ritme te komen."

"Ik had gehoopt dat hij fysiek wat verder zou zijn. Dat hij moet wennen aan het systeem is normaal. Dat gebeurt bij iedereen die naar Ajax komt. Er zijn ook genoeg andere opties. Behalve de al genoemde opties kunnen ook Lasse Schöne en Davy Klaassen er spelen", aldus De Boer tegen Voetbal International. Positief was hij over de invalbeurt van Jaïro Riedewald. "Hij heeft heel veel kwaliteiten. Koppend kan het nog een stuk beter, maar verder heeft hij wel wat weg van Frank Rijkaard."