PSV is geweldig in de omschakeling, ze spelen met vertrouwen en hebben grip
"Ze zijn geweldig in de omschakeling"

"PSV is geweldig in de omschakeling, ze spelen met vertrouwen en hebben grip"

24-10-2014 14:27
4

Voor FC Utrecht wacht zondag de zware taak om in eigen huis een resultaat te behalen tegen PSV. De Domstedelingen zijn na de 3-1 overwinning op FC Dordrecht vol vertrouwen en hopen op een overwinning tegen de koploper van de Eredivisie.

"Een overwinning geeft altijd een goed gevoel, dat is duidelijk", reageert hoofdtrainer Robby Alflen op de website van zijn werkgever. "We hebben tegen Dordrecht niet goed gespeeld, maar ook niet onverdiend gewonnen. Als je het aantal kansen bekijkt, dan hebben we meer gecreëerd dan FC Dordrecht. Wel hebben we onnodig onder te veel druk gespeeld. We maakten het onszelf te moeilijk."

"PSV geeft ploegen het gevoel dat ze lekker meedoen, maar uiteindelijk zitten ze zelf lekker in hun vel", kijkt de keuzeheer alvast vooruit. "Ze zijn geweldig in de omschakeling. Maar, de laatste weken zijn ze ook wat opgeschoven naar voren. Spelen ze met meer vertrouwen en hebben ze meer grip op wedstrijden. Het volledig inzakken is wel ietsjes minder geworden. Ze proberen ook als ze de bal niet hebben, wat dominanter te zijn."

In de Domstad was even de vrees dat Boymans weer last had van zijn schouderblessure. Desondanks is de spits inzetbaar tegen PSV. Doelman Robbin Ruiter is wel een twijfelgeval voor het duel met de Eindhovenaren. "De kans dat hij kan spelen, lijkt niet heel groot." De doelverdediger kampt met liesproblemen.