NAC op bezoek bij ploeg in vorm: Niet opgeven, je borst vooruit en kop omhoog
"Er is maar een doel en dat is het team en de club NAC"

NAC op bezoek bij ploeg in vorm: "Niet opgeven, je borst vooruit en kop omhoog"

24-10-2014 14:27

Het debuut van het trainersduo Eric Hellemons en Rob Penders leverde NAC Breda vorige week geen zege op. Zaterdag volgt een nieuwe kans als de Brabanders op bezoek gaan bij Vitesse. Het is het begin van een week met drie uitwedstrijden, met ook Fortuna Sittard en FC Groningen nog als tegenstanders.

Na de teleurstellende 1-1 tegen ADO Den Haag zaten Hellemons en Penders er afgelopen week bovenop. "Als het tijdens trainingen goed is horen ze dat, maar ze horen het natuurlijk ook als het niet goed is. Voor de jongens moet het duidelijk zijn wat de taken zijn, in balbezit en bij balverlies, in de omschakeling, noem maar op", vertelt de trainer op de clubsite.

Het moet leiden tot de eerste zege onder leiding van het duo, het liefst zaterdag tegen het in vorm verkerende Vitesse al. "Vitesse is een goed voetballend elftal met veel scorend vermogen. Ze spelen vanuit een goede organisatie, met lef en ze durven te voetballen. Dat betekent dat wij vanuit een compacte samenstelling moeten verdedigen. Op tijd komen in de duels, de bal afpakken en, en dat klinkt heel simpel, hem naar de goede kleur spelen."

"We gaan de wedstrijd met vertrouwen tegemoet, maar zijn ook realistisch. Het gaat om de manier waarop je dingen doet. Compact verdedigen, duelkracht, niet opgeven, bij een tegenslag je borst vooruit en kop omhoog", aldus Hellemons, die nog maar eens het teambelang duidelijk heeft gemaakt. "Er is maar een doel en dat is het team en de club NAC. Niet mijn eigen persoon, of die van een die van de spelers."

Stipe Perica en Joeri de Kamps zijn er in Arnhem vanwege schorsingen niet bij, Elson Hooi ontbreekt wegens een blessure. Gill Swerts is daarentegen wel weer fit. Zeker is al dat Jeffrey Sarpong de vervanger is van De Kamps, terwijl Kenny van der Weg de plaats inneemt van Aleksandar Damcevski.