Als Van Gaal zondag van Chelsea wint, is hij voorlopig het mannetje
"Loopt dat goed af, dan kan hij geen kwaad meer doen"

"Als Van Gaal zondag van Chelsea wint, is hij voorlopig het mannetje"

24-10-2014 14:45
1

Voor Louis van Gaal zit de eerste fase bij Manchester United er definitief op. De trainer is vrijdag honderd dagen in dienst, tijd om voorzichtig de beginbalans op te maken. 

De eerste maanden onder Van Gaal zijn zeker niet helemaal rooskleurig verlopen. Opvallend is daarom dat de media nog steeds lyrisch over hem zijn, net als de invloedrijke personen bij de club. Binnen en buiten de club wordt 'Magic Louis', zoals hij nog altijd wordt genoemd, lof toegezwaaid om zijn werkwijze.

"Offensief wordt zijn ploeg geroemd", zegt sportjournalist Geert Langendorff, die Van Gaal in Manchester een seizoen lang volgt, in gesprek met de NOS. "In Engeland heeft men veel vertrouwen in zijn filosofie. Dat komt mede doordat hij een jonge speler als Paddy McNair uit de jeugdacademie heeft geplukt en die speelt prima."

"Dat noemt men de magie van Van Gaal", gaat Langendorff verder. "Maar het meetmoment is zondag tegen Chelsea. Loopt dat goed af, dan kan hij geen kwaad meer doen. Als Van Gaal wint van zijn vroegere assistent José Mourinho, is hij voorlopig het mannetje."