FC Twente wil volgende stap zetten: Dan moet het weer beter dan tegen Ajax
"Je weet dat het veld bij Excelsior een kleinere afmeting heeft"

FC Twente wil volgende stap zetten: "Dan moet het weer beter dan tegen Ajax"

24-10-2014 15:06

Voor FC Twente wacht na het gelijkspel tegen Ajax een bezoek aan laagvlieger Excelsior. Trainer Alfred Schreuder rekent op een lastig duel op Kralingen, waar de ploeg van Marinus Dijkhuizen nog ongeslagen is.

"Excelsior beschikt over een team dat goed georganiseerd en gegroepeerd kan spelen", zegt Schreuder op de clubsite. "Wanneer je hun wedstrijd tegen Cambuur als referentie neemt, is dat een duel waarin ik heel veel goede dingen van hen heb gezien."

De oefenmeester ziet ook een bijkomend nadeel. "Je weet dat het veld bij Excelsior een kleinere afmeting heeft en dat is in het voordeel van de thuisploeg. Daar moeten we zo goed mogelijk mee omgaan. We zullen geduldig moeten zijn in ons spel en de ruimtes moeten vinden."

Schreuder hoopt dat zijn ploeg stappen kan zetten. "We moeten zondag vanaf de eerste minuut weer ons eigen spel willen spelen. We willen opnieuw een stap maken in de manier van spelen en dan moet het weer beter dan tegen Ajax. Het is voor de spelers elke wedstrijd een uitdaging om het spel te verbeteren."

De Twente-coach kan zaterdag niet beschikken over Felipe Gutiérrez, Renato Tapia en Shadrach Eghan. Jesus Corona is wel gewoon inzetbaar.