Rutten put ondanks Europese nederlaag moed uit reeks: Dat biedt vertrouwen
"Het zal niet makkelijk worden"

Rutten put ondanks Europese nederlaag moed uit reeks: "Dat biedt vertrouwen"

24-10-2014 15:22

Aan Feyenoord zondag de taak om de wedstrijd tegen HNK Rijeka (3-1) zo snel mogelijk te doen vergeten. Dat kunnen de Rotterdammers alleen door te winnen van SC Cambuur. Dat is geen gemakkelijke opgave op het kunstgras in Leeuwarden.

"De fysieke inspanning was groot, daarom ben ik benieuwd hoe we dit aanstaande zondag gaan oppakken als we op bezoek gaan bij Cambuur", vertelt hoofdtrainer Fred Rutten op de website van Feyenoord. "Het zal niet makkelijk worden, maar we hebben eerder dit seizoen laten zien dat we goed kunnen omgaan met een ritme van spelen op donderdag en zondag. Dat biedt vertrouwen voor onze komende wedstrijd."

Wedden

Meer odds

Cambuur beschikt op dit moment over twee punten meer dan Feyenoord en staat derde in de competitie. "Dat kan een extra motivatie zijn", beaamt de eindverantwoordelijke. "Cambuur heeft een enthousiaste ploeg die vooral thuis sterk is, maar wij zullen zoals altijd voor de winst gaan. Hopelijk kunnen we zo onze goede serie in de competitie een vervolg geven."

Rondom de bezetting van de verdediging staan nog enkele vraagtekens. Het is nog niet zeker of Sven van Beek en Joris Mathijsen zondag inzetbaar zijn. Daarnaast viel Luke Wilkshire geblesseerd uit tegen Rijeka. "Ik heb goede hoop dat Wilkshire tegen Cambuur weer inzetbaar is, maar zekerheid hebben we nog niet."