Ajax ziet komst Januzaj zitten: Als je het nummer van zijn zaakwaarnemer hebt
"Maar ik vrees dat we zijn salaris niet meer kunnen betalen"

Ajax ziet komst Januzaj zitten: "Als je het nummer van zijn zaakwaarnemer hebt"

24-10-2014 15:57
15

Edwin van der Sar heeft zich in gesprek met Het Laatste Nieuws uitgelaten over Adnan Januzaj, die bij Manchester United een moeilijke periode doormaakt. De Ajax-directeur zou er geen problemen mee hebben om de flankspeler in Amsterdam onder zijn hoede te nemen.

"Januzaj heeft het moeilijk om speelminuten te verzamelen, maar dat komt wel goed", zei Van der Sar toen hij met de Belgische krant over de ontwikkelingen bij Man Utd sprak. "Of Ajax een reddingsboei kan bieden? Nou, als u het nummer van zijn zaakwaarnemer hebt: geef gerust. Maar ik vrees dat we zijn salaris niet meer kunnen betalen", glimlachte hij.

Volgens de ex-goalie had het Belgische toptalent al veel verder kunnen zijn als hij voor een club als Ajax had gekozen. "De eigen jeugd is cruciaal om in het spoor van de absolute top te blijven. Bij Ajax stoppen we daarom veel geld én tijd in de opleiding. En dat levert op: zo hadden we vorig seizoen gemiddeld de jongste ploeg in de Champions League en heeft een jeugdspeler van Ajax ruim 80 procent kans op een profcontract."

De Amsterdammers hadden eerder goede ervaringen met Belgen als Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. Momenteel hangt de vlag er echter anders bij. "Het is karig, nu je het zegt, maar we hebben met Nathan Leyder wel een Belg in de jeugdopleiding zitten. Hij zet goede stappen. Jullie talenten geven steeds vaker de voorkeur aan een verlengd verblijf in eigen land", aldus Van der Sar.