'Wildcard' Suarez boezemt weinig angst in bij Real: Geen probleem voor ons
Ook met Suarez denkt Ancelotti van Barça te kunnen winnen

'Wildcard' Suarez boezemt weinig angst in bij Real: "Geen probleem voor ons"

24-10-2014 16:40
1

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti kent geen angst voor FC Barcelona, ook niet als Luis Suarez zijn opwachting maakt in El Clásico. De Uruguayaanse spits kan zaterdag voor het eerst in actie komen namens zijn nieuwe club.

''Als Suarez morgen (zaterdag, red.) meedoet of niet, het zal onze plannen niet veranderen'', aldus de Italiaanse coach van Real Madrid tegenover Spaanse media. ''Als hij speelt, is dat geen probleem voor ons. Suarez is een fantastische speler en het is goed nieuws voor het voetbal dat hij weer mag spelen.'' De topscorer van de Premier League van afgelopen seizoen was vier maanden geschorst voor een beet in de schouder van Giorgio Chiellini tijdens het voorbije WK. Barcelona-trainer Luis Enrique gaf al aan dat Suarez sowieso speelminuten gaat maken.

Ancelotti ziet dat Barça dit seizoen een meer gemotiveerde indruk maakt dan afgelopen jaar. ''Ze hebben een nieuwe trainer en nieuwe spelers en zijn verdedigend solide. Wij zullen proberen Barcelona geen ruimte te geven, want ze hebben meer dan één speler die je moet stoppen'', doelt hij op de aanwezigheid van onder meer Lionel Messi, Neymar. Hij voegde daaraan toe dat zijn centrale verdedigers Pepe en Sergio Ramos fit genoeg zijn om te spelen.