Schöne is kapot en ziet schokkende resultaten: Ik heb er slecht van geslapen
"Er zijn op dit moment zo'n vijf à zes clubs in de wereld die gewoon héél goed zijn"

Schöne is kapot en ziet schokkende resultaten: "Ik heb er slecht van geslapen"

24-10-2014 17:09
3

De spelers van Ajax keken vorige week reikhalzend uit naar de uitwedstrijd bij FC Barcelona. In Camp Nou kwam de ploeg van Frank de Boer echter van een koude kermis thuis. Het krachtsverschil bleek veel te groot.

Barcelona stuurde Ajax van het kastje naar de muur, waardoor Lasse Schöne niet van het treffen met de Europese grootmacht kon genieten. "Ik heb er slecht van geslapen", erkent hij in gesprek met AT5. "Het was de grote tegen de kleine. Ik ben zelden zo moe geweest na één helft voetbal. We liepen alleen maar achter de bal aan, dat was Barcelona op z'n best. Daar is moeilijk tegen te spelen."

De Deen had niet echt een verklaring voor het slappe begin van Ajax. "Er zijn op dit moment zo'n vijf à zes clubs in de wereld die gewoon héél goed zijn. Als je daar op een goede dag tegenaan loopt, heb je het heel moeilijk. Je ziet ook bij andere wedstrijden dat er soms schokkende resultaten tussen zitten."

"Helaas spelen we daarbij de laatste tijd vaak één zwakke helft", vervolgt Schöne. "Terwijl we ook vaak genoeg hebben laten zien dat we goed kunnen lopen en voetballen. Het is nu zaak om dat ook in twee helften te laten zien. Goed beginnen, dat is het halve werk. Verbaal probeer ik de ploeg daar ook in te helpen."