Van Gaal looft Mourinho op zijn eigen manier: Hij heeft goed opgelet onder mij
"Daar hou ik van. Dat is wel een verrassing, toch?"

Van Gaal looft Mourinho op zijn eigen manier: "Hij heeft goed opgelet onder mij"

24-10-2014 18:04

De kraker tussen Manchester United en Chelsea is tevens een weerzien tussen Louis van Gaal en José Mourinho. De voormalige collega's hebben veel respect voor elkaar, zo blijkt vrijdag opnieuw. 

Van Gaal en Mourinho werkten bij Barcelona met elkaar samen: de Nederlander als grootmeester en de Portugees als leergierige student. The Special One groeide daarna uit tot één van de allergrootste trainers ter wereld en daar is Van Gaal niet door verrast.

"Het is goed dat hij heeft opgelet toen hij onder mij werkte", zei de manager van Manchester United vrijdag op zijn wekelijkse persconferentie. "Ik wist dat hij talent had, daarom liet ik de bekerwedstrijden aan hem over. Hij is een geweldige coach en het is fantastisch om hem in andere landen prijzen te zien pakken."

Zijn imago zit Mourinho - die vrijdag niet te complimenteus wilde zijn - echter weleens dwars. Onterecht, vindt Van Gaal. "Je kunt het je vast niet voorstellen, maar hij is een heel bescheiden en emotioneel mens. Daar hou ik van. Dat is wel een verrassing, toch?", citeert NUsport

Topploeg
De Nederlander ziet Chelsea als één van de twee topploegen in de Premier League, samen met Manchester City. "José werkt al meer dan een jaar met dit team, maar wist vorig seizoen geen prijs te pakken. Je moet aan een ploeg bouwen", ziet Van Gaal nog maar eens een bewijs voor de bewering die hij al vaker deed.

"Zij spelen nu echt als een team en dat moeten wij ook doen, maar dit keer negentig minuten lang. Dat deden we wel tegen West Bromwich Albion (2-2), maar toen maakten we individuele fouten", aldus Van Gaal, die in de aanloop naar de kraker van zondag alvast goed nieuws kreeg over Angel Di Maria.