Enrique rekent op 'verhitte' Clásico: Aan de scheidsrechter om dit te analyseren
Barça-coach ziet geen obstakel in hard spel

Enrique rekent op 'verhitte' Clásico: "Aan de scheidsrechter om dit te analyseren"

24-10-2014 18:12
1

Luis Enrique is niet van plan om zijn voorbereiding op El Clásico aan te passen vanwege de afwezigheid van Real Madrid-speler Gareth Bale. Daar is volgens de oefenmeester van FC Barcelona geen reden toe.

"Onze voetbalideeën zijn niet afhankelijk van de spelers van de opponent. Dat zal niet veranderen", vertelde Enrique vrijdag op de persbijeenkomst. "Er zijn verschillende omstandigheden om in ogenschouw te nemen, maar we zullen onze strategie intact houden. Een Clásico is altijd verhit, interessant en vermakend. Als coaches moeten we zorgen voor spektakel bij onze ploegen. Het publiek vermaken is belangrijk."

Wedden

Meer odds

"Real Madrid heeft de kwaliteiten om afwisselend te spelen en bezit spelers met scorend vermogen. Voor collega Carlo Ancelotti heb ik veel respect. Problemen? Die heb ik niet en zeker niet met hem", verzekerde de 44-jarige Enrique. "Ons plan? Een geweldige wedstrijd spelen en winnen van een ontzettend goed team."

Aan weerszijden lopen spelers rond met een kort lontje. Enrique beseft dat, maar vindt het geen obstakel. "Fysiek contact is toegestaan en het is aan de scheidsrechter om dit te analyseren. Spelers zijn oud genoeg om te beseffen hoe ze zich moeten gedragen."