Van Marwijk denkt na over mogelijke EK-deelname: Ik neem het in overweging
Land is prima aan kwalificatie begonnen

Van Marwijk denkt na over mogelijke EK-deelname: "Ik neem het in overweging"

24-10-2014 18:17

Bert van Marwijk bevestigt vrijdag dat hij in beeld is als mogelijke nieuwe bondscoach van het nationale elftal van Roemenië. De trainer is door de voetbalbond van dat land op de hoogte gebracht van de interesse in zijn persoon.

Van Marwijk is al door de Roemeense bond benaderd. "Ik neem de belangstelling in overweging", reageert hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. De trainer zou voor de functie de belangrijkste buitenlandse kandidaat zijn. 

Roemenië is op zoek naar een nieuwe bondscoach, nadat Victor Piturca het nationale elftal verruilde voor een waarschijnlijk lucratieve klus bij Al-Ittihad. De voetbalbond greep al naast Shakhtar Donetsk-trainer Mircea Lucescu, die van zijn club geen toestemming kreeg om beide functies te combineren.

Als Van Marwijk besluit op de aanbieding in te gaan, dan is deelname aan het EK in Frankrijk een serieuze mogelijkheid. Met zeven punten uit drie wedstrijden is Roemenië prima aan de kwalificatiereeks begonnen. Het land staat nu tweede in een poule met Noord-Ierland, Finland, Hongarije, Griekenland en de Faeröer Eilanden.