Wenger ziet 'geen toeval' in laat verjaardagscadeau: Dat zeggen de mensen
Fransman na achtklapper op de hoede voor Southampton

Wenger ziet 'geen toeval' in laat verjaardagscadeau: "Dat zeggen de mensen"

24-10-2014 18:23

Arsène Wenger vierde zijn 65ste verjaardag deze week met een 1-2 overwinning op Anderlecht in de Champions League. Een benauwde triomf voor de formatie van de Franse coach, die in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Sunderland echter niets wilde weten van mazzel.

"Het was een zware wedstrijd en na de analyse is het duidelijk dat we veel energie hebben verspild. Uiteindelijk zeggen de mensen natuurlijk dat we geluk hebben gehad door alsnog te winnen, maar dat is echt geen toeval. We hebben geweigerd om op te geven en die instelling heerst al sinds de start van het seizoen. Daarvoor krijg je een beloning", vertelt Wenger op de clubwebsite.

"Deze comeback heeft ons in een goede positie voor kwalificatie gebracht en dat is het positieve van deze avond. Maar nu moeten we ons weer richten op de Premier League, met vertrouwen op zak", vervolgt Wenger. "Ik beschouw elke wedstrijd in de Premier League als kansrijk, maar eveneens als gevaarlijk. Je moet telkens weer goed presteren. De inspiratie moet uit de constante vorm van vorig seizoen komen."

Sunderland zal zich dit weekend ongetwijfeld willen revancheren voor de 8-0 nederlaag tegen Southampton. "Dat is zo'n wedstrijd waarop alles zich tegen je keert en het vertrouwen zakt. Na de 4-0 is er niets meer om voor te gaan. In de League Cup hebben we gezien dat Southampton gewoon een goede ploeg is en in staat is om te verrassen."

Theo Walcott is bijna weer inzetbaar, maar zit nu nog niet bij de selectie. Ook spelers als Laurent Koscielny, Mesut Özil en Olivier Giroud ontbreken in de ploeg.