Alsof Barça dacht: wij hebben zaterdag nog een iets belangrijker wedstrijdje
Beenhakker voorziet mooie avond in Madrid

"Alsof Barça dacht: wij hebben zaterdag nog een iets belangrijker wedstrijdje"

24-10-2014 19:00

De voetbalwereld kijkt zaterdagavond met grote belangstelling naar de Spaanse topper tussen Real Madrid en FC Barcelona. Leo Beenhakker zit bij de gelukkige groep mensen met een ticket voor El Clásico. "De absolute top van Europa staat tegenover elkaar."

Beenhakker zag de twee grootste clubs van de Primera División deze week al aan het werk in de Champions League. "De wedstrijd van Barcelona tegen Ajax was in feite een kat-en-muisspel", vertelt hij aan Voetbal International. "Na de eerste helft konden de spelers van Barça er gewoon mee uitscheiden. Alsof ze dachten: wij hebben zaterdag nog een iets belangrijker wedstrijdje. Terwijl bij Real de grote spelers weer eens excelleerden tegen Liverpool, op papier toch een grote ploeg."

Zelf zat de Nederlander namens Real negen keer op de bank tijdens een Clásico, in die tijd nog meer beladen. "Momenteel zijn het gewoon twee rivalen en is er sprake van gezonde rivaliteit", weet Beenhakker, die sowieso een mooie avond voorziet. "Spanjaarden gaan altijd als de brandweer. Die hoef je niet te motiveren."

Beenhakker zegt 'toch een beetje naar de witten te neigen'. "Ik mag daar op hopen, want ik ben een beetje partijdig. Ik reis vooral naar Madrid af om te genieten en dat ga ik ook doen, kan ik je vertellen."